Sport Therapie Heemskerk | Beverwijk
Kom eens langs
de Visserstraat 21A, Heemskerk
Geopend
Ma, Di, Wo, Do, Za
Spierpijn in de benen

Spierpijn benen

Spierpijn in de benen is iets waar we allemaal ooit wel een keer mee te maken hebben. Bijvoorbeeld na het beoefenen van een sport, na een lange wandeling of wanneer je de hele dag hebt moeten lopen of staan. Veel mensen zien dit dan ook haast als iets normaals. Echter is het vrij vervelend wanneer het zover is. Hou daarom vooraf rekening met enkele oorzaken van spierpijn:
• Overbelasting: Van overbelasting is sprake wanneer je te lang en/of te veel kracht op de benen hebt uitgeoefend. De eerdergenoemde activiteiten zijn daar een mooi voorbeeld van.
• Trauma: We hebben het over een trauma wanneer je bent gevallen of een klap op de benen hebt gekregen. Ook dan kan spierpijn in de benen optreden.
• Medicijngebruik: Verder komt het geregeld voor dat men te maken heeft met spierpijn als gevolg van medicijngebruik. Dit is dan vaak een onprettige bijwerking.
Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je spierpijn in de benen kan voorkomen. Het is namelijk helemaal niet normaal om maar te accepteren dat je keer op keer door deze spierpijn heen moet. Door een aantal maatregelen te treffen, hoef je in de toekomst minder of zelfs helemaal geen spierpijn meer te verduren. Oplossingen voor spierpijn in de benen zijn:
• Verdeel activiteiten beter: Te vaak te snel inspannen ligt aan de basis van spierpijn. Probeer activiteiten beter te verdelen over de dag of week. De kans op overbelasting neemt dan drastisch af.
• Zorg voor een juiste houding: Daarnaast kent veel spierpijn zijn oorsprong in een verkeerde houding. Door bijvoorbeeld bepaalde oefeningen in een verkeerde houding uit te voeren, raken de spieren nog sneller overbelast.
• Sportmassage: Waarschijnlijk de beste oplossing voor spierpijn in de benen is een sportmassage. Een spierpijn benen sportmassage is er specifiek op gericht om de doorbloeding van je spieren te verbeteren. Het bevordert herstel na een bepaalde inspanning. Je zal dan ook al snel gaan merken dat de spierpijn sterk vermindert.
Een sportmassage voor spierpijn in de benen wordt ook op topniveau standaard gehanteerd. Het is een verstandige manier om jezelf een hoop pijn en moeite te besparen.

Leave a Reply

Open chat